četvrtak, 23. siječnja 2014.

SCHOCK sudoper


SCHOCK je njemački proizvođač i začetnik tehnologije proizvodnje granitnih sudopera, a u njegovim pogonima prvi granitni sudoper [sudoper.hr] proizveden je još 1979 godine.

Samo jednu godinu kasnije započela je uspješna suradnja sa BLANCO proizvođačem koji je do tada već bio gigant u proizvodnji sudopera od nehrđajučeg čelika.

1988 godine SCHOCK je proizveo i patentirao CRISTALITE materijal, tada najbolji materijal za izradu granitnih sudopera te već 1989/90 godine izdao licencu za proizvodnju proizvođačima BLANCO i CARRON(sada Franke grupacija).

2001 godine SCHOCK je obustavio proizvodnju granitnih sudopera za BLANCO i kreće prodavati svoje CRISTALITE sudopere pod vlastitim imenom.

Danas je SCHOCK vodeći proizvođač granitnih sudopera, a gotovo 1.500.000 komada godišnje proizvede se koristeći njihovu metodu izrade. To iznosi 75% svih proizvedenih granitnih sudopera.

Materijali:
Osnovni sastav granitnog sudopera proizvedenog SCHOCK metodom je kvarc, prirodni mineral kojeg možemo pronaći u granitu, povezan sa visokokvalitetnim akrilnim vezivom u omjeru 85% kvarc i 15% akril. Rezultat je izuzetno povezana i neporozna površina, čak 3 puta otpornija od prirodnog granita i otporna na agresivne kemikalije.

Schock svoju proizvodnju sudopera dijeli na dva različita materijala. CRISTADUR i CRISTALITE+.

CRISTALITE+ standardan je materijal ovog proizvođača, a krasi ga izuzetna čvrstoća, lakoća čišćenja i izuzetno izražene kvalitetne boje. CRISTALITE+ sudoperi također imaju i antibakterijska svojstva postignuta dodavanjem iona srebra u strukturu materijala.

Sudoperi od materijala CRISTADUR čine sam vrh kvalitete granitnog sudopera, a uz već odlične atribute materijala CRISTALITE+, ovaj materijal ima dodatno svojstvo odbijanja prljavštine sa površine zahvaljujući svojoj izuzetno glatkoj nanostrukturi.

Izvor: www.sudoper.hr

Nema komentara:

Objavi komentar