utorak, 11. veljače 2014.

Ugradbeni sudoperi


Ugradbeni sudoperi danas su najrašireniji tip sudopera u modernim kuhinjama. Montiraju se na način da sudoper ugradimo u izrezan otvor u radnoj ploči sudopera. Naravno, pokušavajući slijediti trendove dizajna kuhinjskog namještaja, i konstantnim natjecanjem u dizajnu i praktičnosti samog sudopera, proizvođači su u svojoj vječnoj maštovitosti pronašli načina kako od termina "ugradbeni sudoper" koji je označavao točno određen tip ugradnje, napraviti termin koji označava čak nekoliko različitih varijanti ugradnje.



Usadni sudoperi predstavljaju varijantu sudopera koji se najčešće koristi u današnjim kuhinjama. Najčešće je razlog njihova pristupačnija cijena i jednostavnost ugradnje. Ugradnju usadnog sudopera moguće je vrlo jednostavno obaviti koristeći ručne alate poput ubodne pile i odvijača, ali određeno iskustvo nije na odmet. Preporučamo Vam da montažu obavi stručna osoba.



Potpuno usadni sudoperi ugrađuju se u radnu ploču potpuno poravnato s radnom površinom. Prednost ovakvih sudopera je izuzetno lako održavanje jer spoj s radnom plohom ne postoji. Sudoper se posebnom obradom radne ploče upušta te se rubovi sudopera savršeno poravnaju sa radnom plohom. Ovi sudoperi imaju posebnu obradu ruba koja to omogučava, a takvu vrstu ugradnje obavljaju tek pravi stručnjaci za proizvodnju kuhinjskog namještaja, najčešće u Kerrock ili slične kompozitne materijale.

Površinsko usadni sudoperi u večini su slučajeva u potpunosti jednaki potpuno usadnim sudoperima, uz razliku u načinu ugradnje. Ovakvi sudoperi imaju izuzetno tanak rub (max 1 mm), a prilikom ugradnje polažu se na izuzetno tanak sloj silikona. Na taj način dobiva se gotovo neznatan prijelaz između radne ploče i samog sudopera. Ovaj način ugradnje sve je bolje prihvačen na našem tržištu.


Ugradne posude ili podgradni sudoperi ugrađuju se ispod radne površine kuhinjskog pulta.  Ova vrsta ugradnje česta je ukoliko je radna ploča korištena u kuhinji izrađena od kompozitnih materijala ili  prirodnog granita. Sudoper se posebnim kopčama pričvrsti pod radnu plohu koristeći posebne vijke i tiple za ugradnju koji dolaze uz sudoper. Za brtvljenje spoja najčešće se koriste kvalitetne silikonske mase.


Izvor: www.sudoper.hr




Nema komentara:

Objavi komentar